NIGERIA COM 2018 BRINGS TOP ICT FIRMS AND STAKEHOLDERS TO ORIENTAL HOTEL LAGOS

0

As Nigeria is adopting information and communication technology ( ICT) in all the facets of the economy ranging from mobile payments to electronic health , from electronic learning to high adoption of social media coupled with the rising rate of software development and other allied communication services such as VAS and Infrastructure firms. Having this in view, Nigeria Com, an annual international event commences today at the Oriental hotels , Lekki Lagos.

With arrays of industry stakeholders and practitioners. The event is slated to look at how to deepen the ICT adoption and penetration in the country. Indigenous ICT firms are slated to exhibit and make a presentation to global audience.

Nigeria has been known or presently the biggest ICT destination in Africa. Now surpassing South Africa and Egypt. With over 100 million mobile connections with majority of them on smartphone and connected to internet. Nigeria is the destination of ICT. When people talk of ICT in Africa , Nigeria comes to mind.

The programme of the two day event goes as follow

08:30 – 09:30 60 mins

Registration and exhibition opens

09:30 – 09:40 10 mins

KNect365 Welcome

09:40 – 10:00 20 mins

Chair’s Introduction

Ambrose Nwadike – Managing Partner, Telecom Advisory Services

10:00 – 10:30 30 mins

Keynote: Stimulating economic growth with ICT policies: Key concerns and responsibilities from the NCC

Senator Olabiyi Durojaiye – Chairman, Nigerian Communications Commission

10:30 – 11:15 45 mins

Info

Panel Discussion: Strengthening urban connectivity for fast consistent broadband access

Somze Agama – Founder and Managing Consultant, iDeensker

Olusola Teniola – President, Association of Telecommunications Companies of Nigeria (ATCON)

Muhammed Rudman – CEO, IXPN

Ikem Emelieze – CIO, Swift Networks

Gbenga Adebayo – Chairman, ALTON

11:15 – 11:35 20 mins

Info

How integral is satellite to bridging the digital divide in Africa?

11:35 – 12:35 60 mins

Coffee and exhibition visit + Speed Networking

12:35 – 12:55 20 mins

Operator Collaboration for Improved Quality of Service

Lanre Kolade – Managing Director, Vodacom Business Nigeria

12:55 – 13:40 45 mins

Info

Panel Discussion: Diversifying the operator model in an increasingly saturated market

Adeola Adesanya – Head, Core Network Services,ntel

Usoro Usoro – General Manager Mobile Financial Services, MTN Nigeria

Godfrey Efeurhobo – MD, Smile Communications Nigeria

Pierre-Francois Kamanou – CEO, GTS-Infotel Nigeria

Ambrose Nwadike – Managing Partner, Telecom Advisory Services

13:40 – 14:00 20 mins

Info

Satellite connectivity in a fast evolving market

Jane Egerton-Idehen – Country Manager Nigeria and Regional Sales Director West Africa, Avanti

14:00 – 15:30 90 mins

Info

Networking Lunch and Exhibition Visit

15:30 – 16:00 30 mins

Info

Armchair chat: Combining new and traditional operator strategies to reach new customers

Olubunmi Abejirin – Head, Customer Experience,Airtel Nigeria

Ogochukwa Ifeanvi – Chief Technology Strategist,Debbie Mishael Consulting

16:00 – 16:20 20 mins

Info

Building a profitable model for music streaming in Nigeria

Oye Akideinde – Regional Director, West Africa – Boomplay Music, Transsnet Music Limited

16:20 – 17:00 40 mins

Info

Panel Discussion: Distribution strategies to capitalize on the potential of digital broadcasting

Tunde Aina – COO, StarTimes Nigeria

Ambrose Nwadike – Managing Partner, Telecom Advisory Services

Benjamin Okoroafor – CEO, Pipul TV

Oye Akideinde – Regional Director, West Africa – Boomplay Music, Transsnet Music Limited

17:00 – 17:10 10 mins

Chair’s Closing Remarks

Ambrose Nwadike – Managing Partner, Telecom Advisory Services

17:10 – 19:10 120 mins

Nigeria Com Poolside Party

You can share this